fbpx

Празник за душата! – споделяне за един ден

Паневритмия

Благодаря ти за този ден! Благодаря ти, Господи, за всичко, което си ми дал и за всичко, на което си ме научил!

Има и такива дни, които са празник! В които летя, летя… Още от сутринта – София, Паневритмия, тичане към Паневритмията, за да съм там навреме, за молитвата. Колко е хубаво и радостно! Толкова много хора, музиканти и близки души. Радост! Благодаря ти, Господи! Благодаря ти, Учителю. На Жеравна също играем Паневритмия и е чудесно, но днес ми бе първата Паневритмия в София за тази година! Тази светла радост и този трепет – толкова прекрасни. Паневритмията е едно от най-скъпите неща, които Бог ми е подарил. С думи трудно бих предал въодушевението, което ме изпълва и радостта, нежността, разширението и светлината, които ангелите ми изпращат с Паневритмията. Когато започна да играя Паневритмия, в мен навлиза онзи светъл свят, свят на чистота, на радост, на доброта, на Души. Този свят, който усещам понякога. Чист, чист и светъл, в който и ум и сърце и воля са в едно – в хармония, озарени от Любов. Благодаря ти, Господи!

И днес леко стъпвайки и въздигайки се нагоре под звуците на чудните мелодии, под красивите думи и споделения стремеж, аз усещам, че онази Любов, чистота и братство ги има. Те са в мен и щом ги има в някои мигове, щом мога да ги изживявам  – тогава всичко е толкова прекрасно, благодаря ти, Господи, води ме в Твоя път. Благодаря ви ангели, че ме дарявате с радост, вдъхновение и Любов.

Паневритмия – играейки днес, в мен оживя и онзи прекрасен свят на Рила! Онзи свят, който не мога да помня, а само като живея – си казва, а да ето това е! Жив съм, страданията имат смисъл и искам да живея в света, да се уча и да обичам 🙂 Споменът за този свят е незсравним с изживяването му 🙂 Това няма как да се помни, а може да се изживява отново и отново, все ново и живо 🙂

Паневритмия – празник в утрото. А празникът бе още по пълен и украсен с всички приятели там, с тихото пеене на сестрите от пред и отзад. С музиката, движенията, песните 🙂 Отивайки към Паневритмията срещнах и Ина Дойнова, която на курса по Паневритмия ни водеше в този прекрасен свят! Този курс за мен беше посвещение в светлината, разгръщане на душата. Паневритмията разгърна и разтвори в мен нещо много хубаво 🙂 И само минавайки и виждайки или мислейки си за Ина Дойнова аз се изпълвам с благодарност към нея и всички други, с които играем, към музикантите, към тези, които са я играли преди и в една нишка ни я предават. Една красива нишка, водеща към светлината и Любовта, подарена ни от Учителя.

Денят започна светло. Светъл ден!

компост

Празникът продължаваше. Пътувайки към център Идея Вита, се радвах и усещах светлината, която грее в мен от Паневритмията. И ето го центърът и всички приятели в него 🙂 Усмивки, ръкувания, прегръдки, думи, бездуми… Както в онзи песен, която пеем – “На тебе аз давам, от теб получавам и заедно с тебе творим света”. Хора, събрани от идеята за споделяне биодинамичното и природосъобрано земеделие! Лекция, след лекция, радост, след радост 🙂 Толкова прекрасно. А в почивките – пак радост – разговори и опознаване, семена, книги, въпроси, запознанства – тържество! Тържество на споделянето за земеделие с грижа за Земата, за природата и за хората. Благодаря ти, Господи, че ме прати тук и че можах да усетя и да се радвам на Твоите прояви, да усещам, да приемам и предавам твоята любов, да те откривам в мен и в хората около мен.

И нови неща, които да приложа, да проверя и да открия. Да потърся повече връзката на космоса със Земята, да разбера как космическите принципи влияят на земята и растенията, да опозная повече Природата, а опознавайки я нея, да разкривам добродетелите, които Бог е вложил в мен. Да благо-даря, да споделям и да обичам.

Благодаря ти, Господи! Благодаря ви Светли същества, благодаря ви приятели 🙂 Благодаря ви за този празник на Душите 🙂

Божията Любов да изпълни всички Души.

 


Светлописи – пътеписи по светлия път

Калоян Гичев, София, 30.03.2013