fbpx

Лили и любовта

череши

Лили беше 19 годишна наперена красива жена. Студентка по право. Работеше в правна кантора в София. Понякога се появяваше в телевизионни реклами, защото беше много чаровна. Имаше звънлив смях. Мъжете я заглеждаха. Всички искаха да са близо до нея, да се снимат с нея. Но Лили виждаше пред очите си само Стоян, арогантен млад спортист, с който бяха в една компания. Никога не общуваха така като искаше тя. Изгаряше по него. Беше непрекъснато в мислите й. Като зараза. Нищо друго не я интересуваше. А Стоян имаше голям избор. Винаги излизаше с най-хубавото момиче.

Лили е зодия Овен с асцендент Дева. Тя винаги постигаше целите си по най-добрия за нея начин. Една вечер реши: „Ще отслабна, ще променя външния си вид, ще впечатля Стоян и ще започнем да излизаме“. Записа си новата цел в дневника и си легна. На сутринта нещо не й беше спокойно. Не можеше да излезе от вкъщи. Отвори дневника и допълни : „Отслабвам по здравословен начин!“. Сега вече можеше да ходи на работа.

Веднага започна да работи по целта си. Първо пробва разделното хранене, беше модерно, всички го правеха. Не й се отрази добре. След това мина на млечна диета. Не, трябваше да приема повече витамини и минерали. Затова реши да хапва само зеленчуци и плодове. Спря месото. Премина само на ядки. Започна да пие много вода. Пробва да хапва кълнове. Правеше си прочиствания всяка седмица. Започна да ходи на йога. Много й хареса. Но все нещо не беше наред. Тя го чувстваше с тялото си. Отслабна доста. В кантората я повишиха, започнаха да й дават дела. А Стоян продлъжваше да не я забелязва.

Една сутрин не й беше добре и си повика такси, за да отиде на работа. Едва слезе по стълбите. Понечи да отвори вратата на таксито, но не можеше. Шофьора й помогна и с усмивка каза: „Някой май не е закусвал“. Тя не отговори. През целия ден се чувстваше много зле. Усещаше се нещастна и необичана. Какво толкова направи, къде сбърка в живота си? Поплака си доста.

Като се прибра веднага взе дневника си и записа: „Нова цел – грижа се за себе си с любов. Следвам естествения ход на живота.“ Поседя в тишина доста време. И си легна.

На другия ден потърси добър диетолог. Заедно направиха нов хранителен режим според нуждите на тялото й и съобразен с активността й. Хранеше се по пет пъти на ден. Пиеше прясно изцедени сокове. Научи се да медитира. Постепенно силата й се завърна, кожата й блесна,а погледът й бе неотразим. Правеше си сама хляб. Научи се да готви вкусни вегетариански ястия. Особено се харесваха на Стоян. Той често ходеше у тях на гости да си хапва здравословно. Покани Лили на среща… Тя отказа. Вече не изгаряше по него. Просто го обичаше. Той бе причината да промени живота си. Тя бе доволна. И щастлива. Звънкият й смях огласяше града.

Днес Лили е на 55. Веган е. Продължава да прави йога. Живее в присъствие. Има собствен център за здравословно хранене и спорт в подножието на планината. На входа му е изписано „Дишай с любов“. Хората я обичат, доверяват й се. Често я канят за консултант в телевизионни предавания. Задават й въпроса: „А как и кога започна да се храниш съзнателно?“ . Всичко започна с любовта…

 

Зени за конкурса “Моят път към съзнателното хранене” 2013.