fbpx

Калоян Гичев: за живота в общност

Калоян Гичев - на Рила 2012

Здравейте приятели, в днешния следобяд ще ви споделя за животът в Жеравна и така както го усещам и живея. Макар и вече по-далеч от големия град, не мога да кажа, че всички е различно. Дори сходствата са много – всичко е все така, прекрасно и съвършено. Имам предвид самия живот – всяко нещо има своето място и смисъл в сегашния момент и на сегашното място.

От ноември месец на сам живея е Жеравна. Живял съм тук много ваканции и за имам история на повечето ъгълчета и пътечки. И всичко е някак пак същото и разбира се, различно – същото е, че пак уча и откривам. Пак съм под чудесната круша в двора, радвам се на Слънцето, на Ветрила, на Добромерица, на красотата и доброто, на Душите, с които ангелите ме срещат. Благодаря 🙂

Градината е чудесна, имаме простор за опити и за учене, тази година всичко е малко по-различно. Мисля, че съм доволен, т.е. съм до нещата, които воля, които обичам. Разбира се, тук нямам предвид физически разстояния, а вътрешна близост.

Имаме интернет, лимец, добри гости, чудесни книги, радост и надежда. Имаме много работа, която никога няма да свършим, но имаме чудесната възможност тази, която свършим да я свършим с радост, любов и съзнание.

Тук условията не са като в София, тоалетната е външна с трап, водата е студена, банята е на дърва, таваните са ниски, прозорците не така уплътнени, природата е толкова близко, птичите песни прекрасни, има повече мравки, по-малко коли, по-малко магазини, повече небе, повече гора, по-малко хора, повече гости.

Често ме питат какво ми липсва от София и отговорът ми е – Рила, Витоша и Паневритмията. Разбира се, и всички чудесни хора. Тези души, с които ангелите ме срещат. Това е богатство, най-голямото богатство, защото там именно може да даваме и получаваме Любов. А Любовта е най-чудесното нещо, във всичките и прояви.

Харесвам София, обичам София и мисълта за този град ме изпълва с радост и се усмихвам. Толкова много чудни мигове има там 🙂 Обичам и Жеравна. Когато съм в Жеравна се радвам и благодаря за това, когато съм в София се радвам и благодаря за това.

Животът в общност не е живот в дадена форма или място, а живот в изразяване на Любовта. Това е най-хубавата общност – тази на Любовта. И за нея имам надежда, вяра и стремеж. И тя е реална. Всеки е отивал там, а някой ден всички ще се заселим за постоянно. А за сега се радвам като ходя там. Живот в Любовта. Любовта е домът за живеене, за който мечтая. Това е толкова красиво, нежно, пълно и прекрасно.

 

Калоян Гичев, 9 май 2013 г., Жеравна.