fbpx

Обичам София :-)

Калоян Гичев: Обичам София :-)

Здравейте, приятели 🙂 Живеейки на Жеравна, периодично идвам до София и това, разбира се, ме радва и зарежда. Тръгвайки есента да живеем на Жеравна имах намерение да напиша една статия за София. В нея исках да разкажа за радостта ми от София. Да споделя какво харесвам в града на Мъдростта 🙂

София е чудесен град 🙂 Тук има толкова хубави неща 🙂 Често ме питат какво ти липсва от София 🙂 Отговорът ме изпълва с радост и благодарност – хората, Витоша, Паневритмията, близостта до Рила, концертите, кестените, улиците и онази невидима атмосфера, градинката на Учителя, център Идея Вита, градина Вита, парковете, Veda House.
В София е толкова прекрасно!

 

Калоян Гичев в градинката на Учителя

Отивайки на Жеравна, това за мен не е било напускане на едно неприятно място, а точно обратното. Изпълвам се с благодарност за всички онези светли мигове, прекрасни срещи и важни уроци, които съм имал тук. Отидох от едно прекрасно място, на друго прекрасно място.

Вярвам хората и осъзнаването придаваме на нещата облик. Ние сътворяваме света, сътворяваме дните, миговете. Сътворяваме и украсяваме.

Има една притча – мъдрец стоял с учениците си пред портите на един град. Идвали пътници и попитали:
– Какви хора живеят в този град?
Мъдрецът отвърнал:
– Във вашия град какви са хората?
– Не са много добри.
– И тук са такива – отвърнал мъдрецът.
По-късно други пътници дошли. Те също попитали какви са хората в този град. Мъдрецът отново ги попитал за това какви са хората в техния град и те отвърнали:
– Добри, работливи и сърдечни.
– И тук са такива и тук са такива – казал мъдрецът.

Чудесен град е София 🙂

Най-добри са условията, които имаме днес. И ако използваме условията добре, тогава всичко е чудесно и на място. При всичките условия да постъпваме добре, да прилагаме доброто и да разкриваме любовта – това е най-хубавото място за живеене и чак след това идват видимите форми – градове и села.

Там където учим, прилагаме, обичаме и израстваме, там е най-хубавото място за живеене. Граждани на доброто, братството и обичта. Това украсява всяко място. Сътворява мир, радост и светлина.

Обичам София 🙂

гълъб

 

Край на втора част. Първа част съм написал в сърцето и ума си с азбуката на благодарността и радостта.

 

Калоян Гичев, 17 май 2013, София.

Снимки от градинката на Учителя.