fbpx

Семинар „Здравословно хранене“ 2013

Семинар "Здравословно хранене" 2013

Семинар „Здравословно хранене“ 2013

„Здравословното хранене“ има много страни. В таз годишното, трето провеждане на семинара ще обърнем внимание на процесът „здравословно хранене“ – от какво е съпътстван и какво носи. Радостта, здравето и лекотата са едни от плодовете на здравословното хранене. То е част от пътя към по-хармоничен живот, изпълнен с повече удовлетвореност, усмивки и жизненост.

Лекторите на семинара са хора, които прилагат и живеят здравословното хранене, така както го разкриват и разбират. Всеки един ще сподели за радостите, трудностите и ползите, които пътят на съзнателното хранене им е донесъл. Познанието чрез преживяване е най-пълно.

Природосъобразният начин на живот е преди всичко любов – любов към доброто, към красивото, към хармоничното, любов към природата и към храната. Здравословното хранене в основата си също е изпълнено от любов – любов към даровете на природата, към лекотата, хармонията и здравето. И в този смисъл то винаги е процес, а не точка на постигане, защото любовта, здравето и животът са процеси, пътища за постигане на познание и хармония с вътрешния и външния свят.

На първото провеждане на семинара  – 2011 г. представихме различни разбирания и гледни точки за здравословно хранене, и се опитахме да покажем палитрата от многообразие. През втората година – 2012 г. акцентът беше върху здравите основи в обществото – както в съвременната медицината, така и в традиционните практики.

Тази година идеята на семинара е да срещне участниците с хора практици, които прилагат здравословното хранене. Личният опит е ценен, трудностите, постиженията, споделянето всичко е част от пътя. Пътя към здравето, в който важно място заема здравословното хранене.

 

Програма на семинара

9 юни (неделя), 9:45, център „Идея Вита“, ул. Лерин 64, София

09:45 – Откриване

10:10 – 10:50 – Стефи Божилова
11:00 – 11:40 – Камелия Костадинова
11:50 – 12:30 – Калоян Гичев

12:30 – 14:00 обедна почивка

14:00 – 14:15 – „Свещарят в мен“ – изработване на свещичка от пчелен восък.
14:15 – 14:55 – д-р Таня Грандева
15:00 – 15:40 – Веселин Станков
16:00 – 16:40 – Юрий Ковачев
16:40 – 17:10 – Диана Митева

17:20 – 19:00 време за разговори и общуване

 

 

Лектори:

Stefi-BojilovaСтефи Божилова е бакалавър по Психология, с профил Клинична Психология. Занимава се с хипнотерапия, регресия и консултиране. Преминала е обучение по Хипноза към Българската Асоциация по Хипноза и участвала в множество семинари и кратки обучения.
От 2003 година се занимава с Йога, като нейният Учител е Венцеслав Евтимов. От няколко години преподава, а през 2012 заминава за Индия, където се сертифицира за инструктор по Хатха Йога в ашрама Yoga Vidya Gurukul близо до гр. Насик, Южна Индия. В момента преподава Йога индивидуално, в удобни за клиента ден и време.

От 11 години е вегетарианка и изследовател на Здравословното хранене, като основен принцип в живота й е Ахимса – ненасилие към нито едно живо същество. Съорганизатор е на два големи семинара по Здравословно хранене, проведени през 2011 г. и през 2012 г., и лектор на workshop-и с различна тематика свързана със здравословния начин на живот.

Ще сподели богатия си опит в различни прочиствания на тялото, ще говори за енергията в храната и до какво е достигнала от личен опит.

 

 

 

Kameliya-Kostadinova

Камеля Костадинова се интересува и се занимава с природосъобразен начин на живот от около 10 години. Пътя на вегетарианството я отвел до веганството, суровоядството и изобщо приемането на храната и напитките в най-естествения и подходящ за усвояването от тялото начин. Според нея добро енергийно и балансирано състояние може да се постигне чрез “откриването” на подходящата храна за отделния човек, редовното провеждане на разтоварващи и изчистващи организма процедури, пракрикуване на духовни практики и близък контакт с Природата.

Тя смята, че даването на пример чрез начина на живот е по-добър за възприемане и осъзнаване от околните хора, отколкото прекаленото говорене и критикуване.

Интересува се от това как човек може да намери Пътя към себе си и да помага на другите чрез откриване и развиване на заложените в тях дарби.

Камелия ще сподели с нас на семинар “Здравословно хранене“ 2013 за това какво я е довело до промяна на състоянието и и тръгването по Пътя на себепознанието. Също така ще ни разкаже и някои от трудностите, през които е преминала и начини на преодоляването им.

 

 

 

Kaloyan-Gichev

„Здравейте, приятели! На таз годишното издание на семинар „Здравословно хранене“ ще се опитам да споделя това, което ме е водило през годините да изпробвам и прилагам. Ще ви разкажа за моя опит с различните практики и за резултатите, които имам. Ще споделя основните принципи, които следвам.

В пътя си към разкриване на здравословното хранене прилагам вегетарианство около 12 години, веганство от 8, а суровоядство за продължителни периоди от време. Здравословното хранене е процес, който може да има много проявления в зависимост от безброй фактори. Основното е радостта от живота, радостта от храната, стремежа към здравето и единението с природата в нас и около нас.

Като част от организацията на семинар „Здравословно хранене“ вярвам, че този семинар ще е полезен за всеки, който има привличане към здравословното хранене. Вярвам, че личния опит и приложението в живота са най-добрия учител. С радост очаквам да чуя всички лекции и лектори, да обогатя своето знание и да приема вдъхновение и импулс за това да подобря още малко начина си на хранене. Човек винаги има какво да научи. Благодаря на всички, които подкрепят семинара с мисли, чувства и дела 🙂 Желая ви мир, радост и здраве!“

 
UrijKovachev

Юрий Ковачев се занимава от дълги години с Йога и Аюрведа – древна наука за здравето и дълголетието. Води курсове по аюрведична кухня. Той ще ни разкаже за древната мъдрост на Аюрведа, за пътя и приложението на добрите и практики в съвремието.

Интервю с Юрий Ковачев може да прочете на сайта на Здрав живот:

Юрий Ковачев: Аюрведа – древна мъдрост в съвремието >>

 

 

 

 

 

 

 

 

Veselin-Stankov

Как най-лесно и достъпно да си осигурим и приготвим здравословна храна

Веселин Станков е еколог по душа, убеждение и образование. Именно поради тази причина осъществяването на симбиоза между нас хората и околната среда е негова страст и идеална цел. Работил е като експерт към БДЗП, бил изпълнителен директор в Асоциацията на Био Търговците. В момента е един от партньорите в проекта “Соул китчън”.

Може би малко изненадващо, предвид сегашния си проект, Веско иска да сподели опита си как най-лесно и достъпно хората могат да си осигуряват и приготвят здравословна храна, без да зависят много от здравословни магазини, ресторанти и т.н., казано простичко – бюджетно здравословно хранене. Това според него е особено актуално в страна като нашата, където все повече хора започват да се пробуждат и да се хранят по-съзнателно, но стандарта им на живот от финансова гледна точка не е особено висок.

 

 

 

 

Tanya-Grandeva

Д-р Таня Грандева е от онези лекари, които изследват и прилагат здравословното хранене. Дълги години тя работи в центъра на д-р Емилова, където ежедневно се среща със случаи на хора, които подобряват здравословното си състояние, посредством промяната на начина на хранене. А това, променя и целия живот. Едни от ключовете към радостта и хармонията в живота са здравето и здравословното хранене.

В семейството си тя има споделеност от съпруга и сина си, и са чудесен пример за семейство, което прилага природосъобразния начин на живот.

На семинар „Здравословно хранене“ 2013 д-р Таня Грандева ще ни разкаже за своя път и опит. Ще сподели с нас за здравословното хранене и в аспекта на бременността и майчинството, както от позицията си на лекар работил години в областта, така и като майка, стремяща се към най-доброто за детето си.

 

 

 

Diana-Miteva

Пътят на Диана Митева е свързан с храненето, което е важна част от процесът и на трансформация и себеразкриване.

В споделянето си на семинар „Здравословно хранене“ 2013, Диана ще сподели с нас за психологическите аспекти на здравословното хранене, за връзката между пътя и храната. Ще ни разкаже за проучванията, които са правили в център „Идея Вита“ и за процесът и към преминаване към още по-животворна храна и по-съзнателен начин на приемане 🙂

 

 

 

 

 

 

Заповядайте!

Дата: 9 юни (неделя) 2013 г.
Час: 9:45 – 19:00 часа.
Място: център „Идея Вита“, София, ул. Лерин 64

Предвидили сме:
лекции, упражнения, дискусии, изработка на свещичка от пчелен восък и някои изненади 🙂

 

За допълнителна информация:

088 60 10 106

mail@zdravjivot.org

 

Благодарим ви и всичко най-добро 🙂