fbpx

Дом за живеене – Любовта е дом наш :-)

DSC_8731

Текстът е от листовката, която участниците в семинар “Дом за живеене” 2013 г. получиха.

Благодарим на всички, които присъстваха на семинара, благодарим за това, че можа да се реализира, да бъде заснет и споделен с всички други.

***

Най-малката общност, която може да постигне това, към което се стремим е цялото човечество. Далеч няма да се спасим по единично в едно или друго селище – а всички хора по цялата Земя. Едва тогава ще е постигнато. Най-добрата и хубава общност – това сме ние хората, хората на Земята. И не групи от специално избрани и тренирани, не, а всички, навсякъде. Времето на манастирите изглежда отминало. Сега всичко е тук. И няма по-добра система, строй или някаква чудодейна машина или неизчерпаем източник на енергия, които ще донесат щастие и хармония. Не – ние ще трябва да изработим това. Не с форми, не с външни открития – а с работа в себе си и чрез общуване с другите Ние сме промяната, ние ще разкрием любовта. Нищо от вън няма да направи това – нито селище от супер-герои, нито усамотение, нито медитация в светове горе, нито откъсване и „независимост“ от цивилизацията, нито, нито… а само Любовта.

 

***

Животът в общност не е живот в дадена форма или място, а живот в изразяване на Любовта. Това е най-хубавата общност – тази на Любовта. И за нея имам надежда, вяра и стремеж. И тя е реална. Всеки е отивал там, а някой ден всички ще се заселим за постоянно. А за сега се радвам, като ходя там. Живот в Любовта. Любовта е домът за живеене, за който мечтая. Това е толкова красиво, нежно, пълно и прекрасно.

 

***

Навярно хората и осъзнаването придаваме на нещата облик. Ние сътворяваме света, сътворяваме дните, миговете. Сътворяваме и украсяваме. Сътворяваме Домове за живеене.

Най-добри са условията, които имаме днес. И ако използваме условията добре, тогава всичко е чудесно и на място. При всичките условия да постъпваме добре, да прилагаме доброто и да разкриваме любовта – това е най-хубавото място за живеене.

 

***

Любовта е дом твой.

Ще те пратим в онези светове, на Земята. Тя ще бъде твое училище. Обичай я като дом. Не пропускай възможност да проявиш любовта. Помни, че няма престъпна любов.

Обичай, Земята, обичай мястото на което си, то ще се променя. Обичай местата, през които преминаваш. Обичай местата, на които живееш. Обичай ги като дом. И помни, че Небето е дом твой.

Прави това едновременно, искрено и чисто. Може би ще забравиш, но ние ще се погрижим да ти припомним. Любовта е истинският твой дом. Когато обичаш ти си у дома. Тогава всичко е красиво, приятелско, добро и мило. Любовта е дом твой – ще ти припомним това, моля, помогни ни и го пази. Така винаги ще си у дома си, дори и на Земята.

Търси твоят дом и живей в него. Помни – имаш дом неръкотворен. Обичай Земята, обичай тревата, обичай водата, обичай светлината. Когато обичаш си у дома.

Любовта е дом наш 🙂