fbpx

Зимни традиции и пролетно зелено

Пролетта настъпи, да ни е честита с всички възможности, които идват с нея. Все още не е “облякла” пространството със зеленоцветна  премяна, но се усеща как това предстои и природата е в трепетна подготовка. 

Съвсем скоро зелените простори ще са пред очите ни, ще ни изпълват със спокойствие и надежди за изобилие. Очакваме ги с радост, а дотогава сме си приготвили една вкусна и изобилна гозба, която включва зимните традиции и пролетно зелено. 

Необходими съставки:

  • 0,300 кг. бял боб
  • връзка зелен лук
  • две чушки
  • “ЛюбИМЕЦ” – лимецова трева на прах
  • джоджен

Бобът се сварява. Добре е да се погрижите, като заври, да махнете първата вода, за да отстраните инхибиторите, които затрудняват храносмилането.

Лукът и чушките се нарязват на ситно и се добавят към изстиналия и изцеден от водата боб.

Поръсваме с джоджен, който е добър приятел на боба и с “ЛюбИМЕЦ” –  любимата ни живителна подправка, излъчваща ухание на пролетнозелено през всеки сезон .

По желание може да добавите сол или соев сос. Ние използваме соевия сос “Кикоман”, защото откъм съставки продуктът изглежда много чист.

Избрали сме да не слагаме мазнина, защото ястието има чудесна завършеност и без нея и липсата и позволява една по-лесна обработка при храносмилане. 

Да ви е пролетно и на трапезата, и в сърцата!